Շոկոլադի արտադրություն


«Այժմ կակաոյի ունդերը ներմուծում ենք տարբեր երկրներից, բայց նպատակ ունենք Հայաստանում կակաոյի ծառեր աճեցնել և ունենալ հայկական հայկական շոկոլադ»։ Մհեր Թադևոսյանը և Դիաննա Խոփշանոմովան հիմնել են TadDin chocolatier անվանումով շոկոլադի արհեստագործական արտադրությունը: Շոկոլադների բազմազան տեսակների մեջ գերիշխում են հայկական էնդեմնիկ տեսակներով միջուկները՝ թարխունով, նանայով, ուրցով, մեղրով, դոշաբով:

Թեյի արտադրություն


Ռիտա Մարտիրոսյանը արդեն մի քանի տարի է՝ զբաղվում է թեյաբույսերի ուսումնասիրությամբ: Այժմ արդեն՝ արտադրությամբ: «Հայաստանում 4000- ից ավելի բուսատեսակներ կան, դրանցից մոտ 150-ը թեյատեսակներ են: Բնությունը մեզ առաջարկում է լայն ընտրանի, մենք էլ պետք է օգտվենք այդ բարիքներից»:

Պանրագործություն


Միքաելյանների ընտանիքը Երևանից տեղափոխվել է Գեղարքունիքի մարզ, հայրական տուն և պանրի նոր տեսակներ է մշակում: Miqayelyan family farm-ի՝ հայկական կոնյակի և գինու օգնությամբ ստեղծված պանրի յուրահատուկ համը գրավում է նաև տարբեր երկրների զբոսաշրջիկների: