«Օլդ բենդ»-ի Սանդի երգը


«Սանդի երգը» վոկալ բենդի՝ բազմաձայնություն կատարելու առաջին փորձն է. երաժիշտները խիզախել են և պատմում են այդ մասին:

«Դոգմա»-ի Մելանխոլիան


Անորոշություն, տխրություն, անկումային տրամադրություն․ ինչպես ստեղծվեց «Մելանխոլիա» երգը՝ պատմում են հեղինակները:

«Լավ էլի»-ի Մեր հանդիպման օրը


Ինչպես ստեղծվեց «Մեր հանդիպման օրը» երգը․ բացահայտում են «Լավ էլի» խմբի անդամները։ Թե ինչպես նկարահանվեց խմբի միակ խաղարկային տեսահոլովակը և ով է ռեժիսորը, կիմանաք դիտելով մեր հաղորդումը: 

Զատկական ճաշատեսակներ


Առաջարկում ենք զատկական տոնին ընդունված ուտեստների պատրաստման այլընտրանքային եղանակներ՝ սպանախով լցոնած Իշխան ձուկ և լավաշի մեջ եփված չամչով փլավ:

Անուշ ապուր, թահինով նախաճաշ, սիսեռով աղցան


Ավանդական խոհանոցը Ավագ շաբաթվա յուրաքանչյուր օրվա համար առաջարկում է մեկ ճաշատեսակ: Պատարստում ենք Անուշ ապուր, թահինով նախաճաշ և Այնթապի խոհանոցից սիսեռով աղցան:

Բերեխ (համշենական կարկանդակ)


Պատրաստել ենք առավել գարնանային ուտեստ՝ Բերեխ կարկանդակ:

Թոփիկ


Ավանդական խոհանոցում բուսական հումքով տարբեր թոփիկներ կան։ Թոփիկ նշանակում է գունդ, կլոր կամ գնդակ։ Ինչպե՞ս պատրաստել թոփիկներ ժամանակակից լուծումներով. դիտեք տեսանյութը։

Ոսպախաշու


Հայկական խոհանոցում խաշից բացի կան նաև բազմաթիվ խաշուներ՝ լոբախաշու (հատիկ լոբով և ընկույզով ապուր), տոլմախաշու (խաղողի տերևով, բրնձով ճաշ), պանրախաշ և այլն: Դավիթ սարկավագ Գիշյանի հետ այս անգամ պատրաստում ենք ոսպախաշու։ Ի դեպ, ոսպածաշուն առաջին ճաշն է, որ հիշատակվում է Աստվածաշնչում:

Մասրապուր


Ամենաշատ տարածված չրապուրը մասրապուրն է կամ մասրամածունը, նշանակում է մասուրի թանձր խյուս: Եղեգնաձորյան մասրապուրը մատուցում են խաշի նման՝ չոր լավաշի հետ:

 

Պահոց փախլավա


Մեր խոհանոցում կարելի է գտնել նաև պահքային փախլավայի բաղադրատոմս: Դիտեք, պատրաստեք, համտեսեք:

Միջինքի գաթա


Եկեղեցական օրացույցում առանձնահատուկ տեղ ունի Մեծ Պահքի 24-րդ օրը, որը կիսում է պահեցողության շրջանը և կոչվում Միջինք: Կարևոր է իմանալ, որ պահքը այդ օրը չեն ընդհատում: Առաջարկում ենք պատրաստել միջինքի գաթա՝ պահքային բաղադրիչներով:

Մարաշի տոլմա դդմի մեջ եփված


Պահոց օրերին հարիր տոլմա, որը մեզ հայտնի պասուց տոլման չէ: Ընդեղենով տոլմա՝ եփված դդմի մեջ: Մարաշի հայերի յուրատեսակ ուտեստը «Պահոց խոհանոց» հաղորդաշարում: Բաղադրությունը և պատրաստման եղանակը՝ տեսանյութում: